blogs
18 augustus, 2021

Op deze momenten is vakwerk extra belangrijk

Op deze momenten is vakwerk extra belangrijk


Als je het doet, doe het dan goed. Dat gaat zeker op voor de inrichting van je huis. Uiteindelijk is na het kiezen van de juiste vloer-, wand- en raamdecoratie niets belangrijker dan het juist inmeten en monteren van de producten. Zo weet je zeker dat alles op de juiste wijze is geïnstalleerd en heb jij jarenlang plezier van je interieur. We vertellen je graag in welke gevallen vakwerk extra belangrijk is.

Of je nu gaat voor een nieuwe vloer, wand- of raamdecoratie. Al ons werk is maatwerk. Afhankelijk van jouw wooneisen, maar ook technische aspecten van de in te richten ruimte, meten wij de producten in en zorgen dat deze op maat worden gemaakt en door een vakman gemonteerd. In welke gevallen komt dit nu extra nauw? Bijvoorbeeld bij het egaliseren en leggen van een vloer, strakke trapbekleding of een raam met aparte vorm of sluiting. We lichten er een aantal voor je toe. Heb je vragen of wil je zeker zijn van de beste keuzes voor je huis? Kom langs in onze winkel en laat je adviseren!

Duette Shades2.jpg

Raambekleding op maat

Voor ieder raam is er passende zonwering. Oók als je ramen rond, drie- of vijfhoekig zijn. Heb je een uitbouw met lichtstraat? Ook daar kunnen we zorgen voor passende lichtfiltering. Onze zonwering wordt dus altijd op maat gemaakt en onze adviseurs weten met elke situatie raad. Heb je bijvoorbeeld – net als vrijwel ieder nieuwbouwhuis – draai-kiepramen? Dan is niet alle raamdecoratie geschikt. Draait het raam naar binnen open, dan zit veel raamdecoratie al snel in de weg. Laat je door ons adviseren over de juiste zonwering voor jouw interieur én de gewenste montage. Zo is boren niet nodig als je kiest voor een TruFit™ systeem dat je ‘in’ het raam monteert.

Raambekleding vakwerk.jpg

Confectiewijze doet ertoe

Het juist inmeten en confectioneren van gordijnen is een secuur werk. De ruimte waarin het gordijn komt te hangen is onder meer bepalend voor de juiste plooi en daarmee de hoeveelheid stof die je nodig hebt. Zo is de wave plooi een populaire keuze voor woon- en slaapkamers vanwege de gelijkmatige verdeling van het gordijn. Een dubbele- of retourplooi zijn sfeervolle confectiewijzes die een luxe uitstraling geven.

 

Goede binnenkomer: trapbekleding

Door je trap te bekleden maak je direct een statement bij binnenkomst van je hal. Voor welk effect ga jij? Een romantisch gedessineerd tapijt, een stoere denim of natuurlijke sisal? Een tapijt over de gehele breedte geeft daarbij een heel ander gezicht dan een, vaak wat klassiekere, loper. Een trap bekleden is een arbeidsintensief en precies werk dat ervaring vereist. Vooral als het gaat om het renoveren van een oude trap, is het belangrijk dat deze schoon en egaal is voordat het tapijt wordt gelegd. Iedere trede is anders en de vakman zorgt ervoor dat de trapbekleding niet opbolt of rafelt.

Trapbekleding vakmannen.jpg

Voordeel van trapbekleding

Een tapijt op je trap is natuurlijk heerlijk zacht aan je voeten als je ’s morgens op blote voeten naar beneden loopt, maar het grootste voordeel is toch wel de geluiddemping. Fijn voor slapende kinderen en de buren. En wist je dat tapijt stof en vuil goed vasthoudt en je het daardoor makkelijk schoonhoudt? Wil je liever geen tapijt? Ook materialen als PVC en Marmoleum zijn erg geschikt.

Vloer vakmannen.jpg

Vloeren: de basis van je interieur

Het grote voordeel van je vloer laten leggen? Je weet zeker dat deze deskundig wordt gelegd én geïnspecteerd. Je wilt immers jarenlang plezier van je vloer. We zorgen voor de juiste ondervloer, egalisatie, doen een vochtmeting en werken naderhand de vloer netjes af. Vooral vocht en oneffenheden onder de vloer kunnen problemen veroorzaken. Wij inventariseren en verhelpen deze van tevoren zodat we zonder zorgen de vloer kunnen leggen.  

Het leggen van een vloer is precisiewerk. Bijvoorbeeld de populaire visgraat. Denk aan het op maat maken van alle planken en het technische meetwerk. Daarbij moet de vloer visueel in de ruimte kloppen, met de hoeken en het dessin op een logische plek. Ook Marmoleum, vinyl en tapijt zijn vloeren die vragen om expertise. Onze vakmannen hebben jarenlang ervaring en zorgen dat jouw vloer nauwkeurig wordt gelegd.

Ardesch-2020-interieuradvies-_LDJ3818.jpg

Lees meer over ons vakwerk in het Style magazine

Meer informatie over het vakwerk van ons als binnenhuisadviseur vind je in ons Style magazine, dat je online kunt lezen! Een editie van ons eigen magazine speciaal geweid aan onze vakmensen. Omdat we trots op hen zijn. En omdat we jou vakmanschap zo gunnen. Lees in Style meer over de meerwaarde van ons werk en onze betrokkenheid bij projecten van eerste ontwerpen tot realisatie.

Ben je op zoek naar advies voor jouw woning? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak! Gewoon binnenlopen in onze winkel kan natuurlijk ook. Ieder woonidee is maatwerk en we doen er alles aan om voor jou een passende interieuroplossing te vinden.