Kleed je huisaan met eenvloerkleed

In het najaar kun je binnen wel wat extra warmte gebruiken. Dit creëer je eenvoudig met een vloerkleed. Kleden zien we vooral in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer of keuken komen ze goed tot hun recht. In de slaapkamer is een tapijt fijn om ‘s ochtends geen koude voeten te krijgen en kinderen vinden het heerlijk om op de grond te spelen. Waar kan dat beter dan op een kleed? We helpen je graag met het kiezen van een geschikt kleed voor jouw interieur.

Het effect van een vloerkleed

Onder de tafel, naast je bed, voor de bank… Een vloerkleed kan bijna overal in huis. Het effect van een vloerkleed is direct zichtbaar én merkbaar. Een vloerkleed zorgt voor meer sfeer, warmte en een goede akoestiek in huis.

De perfecte maat voor een vloerkleed

Met een te groot vloerkleed lijkt een ruimte kleiner. Een te klein karpet kan daarentegen een beetje een verloren indruk maken in een grote kamer. Ons advies: kies voor een vloerkleed dat ongeveer 60 cm korter is da de kortste zijde van de kamer.

Voor de perfecte maat van een vloerkleed voor de woonkamer tel je 40-60 cm bij de lengte van je bank op. Je kunt er dan voor kiezen om je meubels gedeeltelijk op het vloerkleed te zetten. In eetkamer is een kleed onder de eettafel mooi om ervoor te zorgen dat je als het ware een eiland creëert. Kies het liefst voor een katoenen kleed dat gemakkelijk schoon te maken is, mochten er vlekken in komen. Tel voor de maat ongeveer 20-30 cm bij de afmeting van de eettafel en stoelen op. In de slaapkamer kies je voor een vloerkleed dat aan beide kanten van het bed uitsteekt of voor een kleed links en rechts naast het bed. Voor in de hal is een lang kleed of een loper perfect. Een lange, smalle hal maak je knusser door een vloerkleed toe te voegen. Zorg er wel voor dat aan beide zijden ongeveer 15 cm vrij blijft om het geheel ruimtelijk te houden.

Een vloerkleed op maat

In onze collectie vind je een heel aantal kant en klare karpetten en vloerkleden van onder andere Desso, Parade, Bonaparte en ons private label NL Label. Mocht je speciale wensen hebben, dan kunnen we van elk uni of gedessineerd tapijt in onze collectie ook een vloerkleed op maat maken. Je kiest dan zelf de vorm, afwerking met een band, bies of gefestonneerd. Alles is mogelijk! We adviseren je graag.

Ben je benieuwd naar de vloerkleden in onze collectie? Kom langs in de winkel om de kleden te bekijken en te voelen! Liever een kleed op maat? Ook dan ontvangen we je graag in onze winkel om je te helpen. Maak alvast een afspraak, dan weet je zeker dat we de tijd voor je nemen.