Met deze raambekledinghou je hetwarm in huis

Wist je dat de juiste raambekleding kan bijdragen aan energiebesparing? Met Duette® Shades bijvoorbeeld hou je de warmte op koude dagen binnen en dat is wel zo fijn tijdens koude winterdagen. We delen graag onze energiebesparingstips met je!

Tips om energie te besparen bij je ramen

Veel verwarmingsenergie ontsnapt via de ramen. Zorg er daarom allereerst voor dat je ramen én buitendeuren goed bestand zijn tegen het weer. Met dubbel glas, liefst van HR+ of HR++ kwaliteit, bespaar je flink op stookkosten en wordt het in huis een stuk behaaglijker. Er zijn echter situaties waarin dubbel glas (nog) geen optie is. Dan zijn er alternatieven om de warmte beter in huis te houden, en zo stookkosten te besparen: isolerende raambekleding bijvoorbeeld.

Wist je dat enkel glas in combinatie met de best isolerende raambekleding zelfs een betere isolatiewaarde heeft dan gewoon dubbel glas (niet HR)?

Lees meer over isoleren en energie besparen op de website van Milieu Centraal.

Gordijnen voor goede raamisolatie

Om de warmte binnen te houden kun je ’s avonds en ’s nachts de gordijnen het best dicht doen en houden. Let er ook op dat je de gordijnen en andere raambekleding niet voor de verwarming hangt, dan gaat er veel warmte verloren. Doordat gordijnstof warmer wordt dan het glas van het raam, voelt het binnen met gesloten gordijnen behaaglijker aan. Ook is er minder tocht wanneer je kiest voor gordijnen. Mogelijk kan de verwarming daardoor zelfs een graadje lager staan!

Wil je meer weten over onze collectie isolerende raambekleding en de opties voor jouw woning bekijken en bespreken? Kom dan langs in onze winkel. We adviseren je graag! Maak alvast een afspraak via het online afsprakenformulier, dan houden we rekening met je komst.